Foto: Erik Lindvall

Hej och välkommen till Hemma hos dig med Carl Olof.

Hemma hos dig med Carl Olof är ett konstprojekt som skapas tillsammans med dig som privatperson i ditt eget hem. Jag, koreografen Carl Olof Berg, erbjuder tre olika enmansföreställningar som du kan låna hem, mot en kopp kaffe. Sedan 2015 har jag gjort mer än 280 hemlån, från Boden till Berlin.

“Med humor, allvar och skönhet tar Carl Olof Berg koreografin så nära sin publik det bara går – några decimeter från åskådarna i kök och vardagsrum. Hemma hos dig med Carl Olof Berg undersöker hemmet som plats, och det privata och offentliga. Dansspridning som i sin mest småskaliga form når långt och som genom att inkludera sin publik fysiskt låter ifrågasättandet av kroppsnormer landa i den egna kroppen.” Nominerad till Svenska teaterkritikers danspris 2018!

Du väljer mellan en Guidad visning av herrklubbar, Prinsessjympan ”Spänsta med Birgitta” eller Popquiz på ostämt piano. Varje berättelse är 30 minuter lång och du bestämmer om du vill vara själv eller bjuda hem precis så många du vill. Efter första hemlånet får du ett lånekort med stämpel och har rätt till två omlån.

Du som bokar ett hemlån är kanske ovan att ha folk hemma som uppträder, men inga särskilda förberedelser krävs. Och som ett minne av hemlånet tar du ett polaroidfoto av mig i ditt hem innan jag går, som du får behålla.

Hemma hos dig med Carl Olof vill öppna dörrar och erbjuda ett personligt samtal om maskulinitet, identitet, intimitet och relationen mellan det privata och offentliga. Om hur uppväxt, hem och samhälle formar våra kroppar.

Vilken enmansföreställning väljer du?

Vi ses!

Carl Olof

Ide och koncept Carl Olof Berg

Urpremiär april 2015, Konstnärshuset Stockholm

Kostym Sissel Kärneskog

Tidigare arrangörer Riksteatern, Uppsala Stadseater, Scenkonst Sörmland, Gallery Rockelmann &, Rum för Dans, Folkteatern Gävleborg, Konsthall Spisrummet

Formgivning lånekort Brita Lindvall Leitmann

Fotografer hemsida Erik Lindvall, Chrisander Brun, Sören Turesson

Formgivning hemsida Pipí cucú

Tack till Paloma Madrid, Radhica Ganapathy, Moa Franzén, Vilma Seth, Kerstin Schroth, Dolly Sandgren.

Så här fungerar Hemma hos dig med Carl Olof:

1. Välj vilken föreställning du vill låna hem. Kolla sedan i kalendariet om och när Carl Olof lånas ut i just ditt område.
2. Boka genom att lämna namn och telefonnummer på bokningstelefonens svarare på 0769-454444.
3. Carl Olof ringer upp dig inom ett par dagar och ni bestämmer dag och tid för besöket.
4. Du bestämmer själv om du vill uppleva föreställningen ensam eller bjuda hem precis hur många du vill.
5. Det krävs inga förberedelser inför besöket, mer än en kopp kaffe till Carl Olof.
6. Efter föreställningen får du ett lånekort som ger dig rätt till två omlån, och därmed chans att uppleva de övriga två berättelserna.
7. Det sista som sker är att du tar ett foto av Carl Olof i ditt hem. Fotot som du får behålla ingår i dokumentationen av projektet och kommer publiceras på Instagram.