Hej och välkommen till Hemma hos dig med Carl Olof!

Hemma hos dig med Carl Olof är ett konstprojekt som skapas tillsammans med privatpersoner i deras hem. Koreografen Carl Olof Berg erbjuder tre olika enmansföreställningar som går att låna hem mot en kopp kaffe. Sedan 2015 har Carl Olof gjort mer än 200 hemlån.

Du väljer mellan en Guidad visning av herrklubbar, Prinsessjympa “Spänsta med Birgitta” eller Popquiz på ostämt piano. Varje berättelse är 30 minuter lång och du bestämmer om du vill vara själv eller bjuda hem precis så många du vill. Efter första hemlånet får du ett lånekort och har rätt till två omlån.

Du som bokar ett hemlån är kanske ovan att ha folk hemma som uppträder, men inga särskilda förberedelser krävs. Och som ett minne av hemlånet tar du ett polaroidfoto av Carl Olof i ditt hem innan han går, som du får behålla.

Hemma hos dig med Carl Olof vill öppna dörrar och erbjuda ett personligt samtal om maskulinitet, identitet, intimitet och relationen mellan det privata och offentliga. Om hur uppväxt, hem och samhälle formar våra kroppar.

 

Ide och koncept Carl Olof Berg

Urpremiär april 2015 Konstnärshuset Stockholm.

Kostym Sissel Kärneskog

Formgivning lånekort Brita Lindvall Leitmann

Redaktör engelsk text Radhica Ganapathy

Foto hemsida Erik Lindvall

Formgivning hemsida Pipí cucú

Tack till Kerstin Schroth, Paloma Madrid och Vilma Seth.

 

Så här fungerar Hemma hos dig med Carl Olof:
1. Välj vilken föreställning du vill låna hem. Kolla sedan i kalendariet om och när Carl Olof lånas ut i just ditt område.
2. Boka genom att lämna namn och telefonnummer på bokningstelefonens svarare på 0769-454444.
3. Carl Olof ringer upp dig inom ett par dagar och ni bestämmer dag och tid för besöket.
4. Du bestämmer själv om du vill uppleva föreställningen ensam eller bjuda hem precis hur många du vill.
5. Det krävs inga förberedelser inför besöket, mer än en kopp kaffe till Carl Olof.
6. Efter föreställningen får du ett lånekort som ger dig rätt till två omlån, och därmed chans att uppleva de övriga två berättelserna.
7. Det sista som sker är att du tar ett foto av Carl Olof i ditt hem. Fotot som du får behålla ingår i dokumentationen av projektet och kommer publiceras på Instagram.