Foto: Chrisander Brun

Om Carl Olof

Carl Olof Berg är uppvuxen i villaområdet Sommarro i Karlstad. Numera är han bosatt och verksam i Stockholm. Han har över 20 års erfarenhet av att arbeta med dans, teater, film, opera, konst och musik. I sin konstnärliga praktik som koreograf lånar Carl Olof både formspråk, erfarenheter och estetik från alla dessa områden men också från sin egen uppväxt.

Som material och metod i sitt arbete använder han sin egen kropp och dess queera historia. I sina koreografier undersöker han frågor om identitet, sexualitet, intimitet och samhällets förväntningar på våra kroppar. Ofta möter föreställningarna publiken på otraditionella scener som i privatbostäder, klassrum och omklädningsrum. Frågor som intresserar honom är vilka kroppsliga praktiker som skapar och reproducerar manlig prestige. Vad sätts på spel i mötet mellan kroppen, sociala strukturer och rörelse?

2018 nominerades han till Svenska Teaterkritikers Danspris för ”Hemma hos dig med Carl Olof”. Samma år blev hans föreställning ”Rapport från ett omklädningsrum” utvald till bibu 2018. 2019 vann hans koreografi ”Skirtpower” för Danskompaniet Spinn priset för årets sinnesorgasm på Scenkonstgalan. Carl Olof Berg har en master i koreografi från DOCH, Dans- och cirkushögskolan i Stockholm men också ett SM-silver i Lambada och ett Värmlandsmästerskap i singeldisco.

Läs mer om Carl Olof på carlolofberg.com